21 göçmen kaçakçısı ve 547 kaçak göçmen yakalandı

İçişleri Bakanlığı’ndan Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülke genelinde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçe karşı gerçekleştirilen denetimler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Yerlikaya’nın verdiği bilgilere göre, düzenlenen denetimlerde 1’i yabancı uyruklu olmak üzere toplam 21 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 420 bin 269 kişinin kimlik kontrolü gerçekleştirildi. Bu denetimlerde toplamda 547 düzensiz göçmen yakalandı.

Denetimler hakkında detayları paylaşan Yerlikaya, şu açıklamalarda bulundu:

“Göç İdaresi Başkanlığımızın koordinasyonunda gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında; Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından; metruk yerler, umuma açık eğlence mekanları, TIR garajları, terminaller, limanlar, toplu taşıma durak ve istasyonları gibi alanlarda toplamda 420 bin 269 kişinin kimlik kontrolü yapıldı. 28 bin 630 personel, 9 bin 152 ekip ve 5 bin 684 farklı noktada görev alınarak; 4 bin 309 metruk bina, 7 bin 869 umuma açık yer, 493 terminal ve 2 bin 798 diğer alan olmak üzere toplamda 15 bin 469 farklı yer denetlendi. Tespit edilen düzensiz göçmenlerin ülkelerine geri gönderilme işlemleri de başlatıldı.”

Related Posts

Adana’da göz gözü görmüyor: Görüş mesafesi 50 metre

Adana’da sabah saatlerinde yoğun sis nedeniyle bazı bölgelerde görüş mesafesi 50 metreye kadar düştü.

Bakan Yerlikaya: Beşiktaş’taki aracın çakarı iptal edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medyada görüntüleri yayınlanan lüks çakarlı araçla ilgili, aracın trafikte geçiş üstünlüğü “çakar” hakkının iptal edilerek araca 155 bin 401 TL ceza uygulandığını bildirdi.

İstanbul’da bazı metro istasyonu ve yollar 1 Mayıs dolayısıyla kapatılacak

İstanbul’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla metro hattındaki bazı istasyonlar ve yollar geçici olarak kapatılacak. İşte yarın kapanan yolların ve metroların tam listesi…

Ankara’da üç metro istasyonu 1 Mayıs dolayısıyla kapatılacak

Ankara’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Ankaray metro hattındaki bazı istasyonlar geçici kapatılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İBB yolsuzluk soruşturması kapsamında dava dosyasına giren kamera bantlama ve bavulla jammer taşıma görüntülerine ilişki CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e tepki gösterdi. Erdoğan, “Kalkıp da kameraları bantlamak, onlarla uğraşmak, bu tür davranışlar bizim kitabımızda yazmaz.” diyerek böyle bir uygulamaları olmadığını dile getirdi.

Samsun’da tefecilere operasyon

Samsun’da faiz karşılığında borç para verdiği ve bu durumu gizlemek amacıyla araç satışı yapılmış gibi göstererek senet imzalatan şüpheliler yakalandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir