Yıldız Holding marinaları satma kararı aldı

T24 Ekonomi

Yıldız Holding, gıda ve perakende sektöründe güçlenmeye odaklanarak marina yatırımlarını elden çıkarmaya karar verdi.

Firma, ana işlerine yoğunlaşmak için marinaları satışa çıkaracak.

Şirketin yaptığı açıklamada, “Gıda ve perakende sektörlerindeki portföy yönetimi stratejimiz doğrultusunda, marina ve turizm yatırımlarımızdan çıkma kararı aldık” denildi.

Yıldız Holding, marina ve turizm yatırımlarından çıkma kararı geçen yılki yapılan organizasyon değişiklikleri sonrasında geldi.

Marinturk adlı iştiraki, İstanbul ve Göcek’te olmak üzere toplamda üç marina işletiyor. Şirketin verilerine göre, marinalar toplamda 972 yat ve 280 park yeri kapasitesine sahip.

United Biscuits Holdings Plc ve DeMet’s Candy Co. gibi uluslararası satın almalarla büyüyen holding, 2018’de Türkiye’nin en büyük 7 milyar dolarlık borç yapılandırmasına imza atmıştı.

Related Posts

Bayburt’ta Arasta Projesi Açıldı

Bakan Kacır, 55 milyon TL bütçeli Arasta Bayburt projesinin açılışını yaptı, 8 proje hayata geçirildi.

Merkez Bankası’ndan KKM analizi: Para politikası güçlendi, riskler azaldı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, KKM hesaplarının 2025 içinde sonlandırılmasıyla Türk lirası mevduatın cazibesinin korunduğunu ve bankaların fonlama maliyetlerindeki risklerin azaldığını açıkladı.

Yabancıya bile Türkiye pahalı geldi: Turist sayısında gerileme

Yabancı turiste Türkiye pahalı gelmeye başladı. Temmuz ayında Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5 gerileme gösterdi.

Konut patlaması… Ruhsatlı daire sayısında rekor artış

TÜİK’in açıkladığı verilere göre 2025’in ikinci çeyreğinde yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 47,4 artarken, daire sayısı neredeyse ikiye katlandı. Yüz ölçümde de dikkat çekici bir yükseliş yaşandı.

Telekomünikasyon devi Telefónica hisseleri sermaye artırımı iddialarıyla çakıldı

Avrupa’nın önde gelen telekomünikasyon şirketlerinden Telefónica, 21 Ağustos 2025’te İspanya borsasında sert bir düşüş yaşadı. Şirket hisseleri, olası bir sermaye artırımı iddialarının ortaya çıkmasının ardından yüzde 6,2 değer kaybetti. Bu gelişme …

CHP’li isimden ‘Cumhur reyonu’ tepkisi: Başarısızlıklarının itirafı

Bulut, “Tarım Kredi marketleri, tanzim satış çadırları ve şimdi de “Cumhur Reyonu”… Hepsi günü kurtarma hamlesi…” dedi.