Yeneroğlu’nun istifasına Babacan’dan ilk açıklama: Partimizden ayrılıp da AK Parti’ye katılacak herhangi bir arkadaşımız olmaz

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Mustafa Yeneroğlu’nun İstifasını Değerlendirdi

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Mustafa Yeneroğlu‘nun istifasına ilişkin olarak kendisinin bu istifadan daha önceden haberdar olduğunu belirterek, “Bizim partimizden ayrılıp da AK Parti’ye katılacak herhangi bir arkadaşımız olmaz. Bizim AK Parti’den ayrılışımızın köklü sebepleri var” dedi.

Sözcü TV’de gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Babacan, Yeneroğlu’nun istifası ile ilgili şunlara değindi.

“Bizler üzüldük kuşkusuz. Bütün arkadaşlarımız üzüntü duydu. Mustafa Bey bizim kurucularımızdan, çok büyük emeği oldu. Mustafa Bey mesele haksa çok büyük hassasiyeti olan bir arkadaşımız. Tüm çalışmalarını duygu yoğunluğuyla yapan bir arkadaşımız. Mustafa Bey’in Türkiye’ye katkıları devam edecektir.”

“Bizim dostluğumuz onunla baki olur. Umarım kendisi için bir başka başlangıç olur. Benden helallik dilemişti. Ben yine buradan canlı yayında da söyleyeyim.”

“Benim şahsi hakkın sonuna kadar helal olsun. Partili olmasa da bizim çalışmalarımıza katkı veren çok insan var. Eminim ki biz de Mustafa Bey’in çalışmaların istifade etmeye devam edeceğiz.”

“Bizim AK Parti’den Ayrılışımızın Köklü Sebepleri Var”

Milletvekillerinin AKP’ye katılma ihtimaline karşın sorulan soruya da yanıt veren Babacan, bunun söz konusu olmadığını açıklayarak şunları söyledi.

“Bizim partimizden ayrılıp da AK Parti’ye katılacak, herhangi bir arkadaşımız olmaz. Bizim AK Parti’den ayrılışımızın köklü sebepleri var. Türkiye’deki adaletsizlikler, yolsuzlukla mücadele konusu… Bunlarla ilgili hiçbir değişiklik yok. Bu sebepler aynen durduğuna göre benim ya da başka arkadaşlarımızın AK Parti’ye dönmesi söz konusu olmaz. Tutarsızlık olur.”


Sorgu: Bir Kız Çocuğu Neden Babasını Öldürmek İster?



Günün Öne Çıkan Haberleri…

TIKLAYIN – Azerbaycan Hükümeti Kaynakları: Uçağın Düşmesine Rus Hava Savunma Sistemi Neden Oldu

TIKLAYIN – Narin Güran Davası | Aile Meclisinin Toplantı Videosu Mahkemede İzletildi: Çobanı Önce Darbedip, Sonra Saat Hediye Etmişler

TIKLAYIN – MHK’den Devrim Niteliğinde Karar: Hakem Atamalarında Sistem Değişiyor

TIKLAYIN – Erdoğan’ın Asgari Ücret Paylaşımına Cevap Yazmıştı: 2 Kere Gözaltına Alınan Kadir İpek Tutuklandı

TIKLAYIN – Şakir Paşa Ailesi Dizisinin Köşkü Kül Oldu: Sabotaj İhtimali Değerlendiriliyor

TIKLAYIN – CHP’de “Bildiri Krizi”; 13 Milletvekili Metnin Dilini “Ağır” Buldu, Değişiklikten Sonra Imzacı Sayısı Yükseldi İddiası!

TIKLAYIN – İpek Kıraç’ın Açtığı Vasi Davasında, “İnan Kıraç Hangi Toplantıda Olduğunun Farkında Değildi” Belgesi

TIKLAYIN – Merkez Bankası 22 Ay Sonra Faizi İndirdi

Related Posts

AKP Sözcüsü: Terör örgütünün kendini en kısa sürede feshetmesi önemli

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Cumhur İttifakı’nın şu anda birinci maddesi, aynı zamanda da bir devlet politikası olan terörsüz Türkiye’ sürecidir” dedi.

Hala terör listesinde bulunan Şaraa, Macron ziyareti için özel izin aldı

Suriye Geçici Hükümeti Başkanı Ahmed el-Şaraa, Beşar Esad’ın devrilmesinden sonra Avrupa’ya ilk ziyaretini Paris’e yapıyor. Ancak hala terör listesinde olan Şaraa, bu görüşmeyi gerçekleştirebilmek için BM’den özel izin almak zorunda kaldı.

Prens dizisinde kriz çıktı!

9 Mayıs’ta 3. sezonu yayınlanacak olan Prens’in bu gece galası düzenlenecek. Ancak gala öncesi yapım şirketi MGX ile Max platformu arasında kriz çıkınca oyuncular galaya katılmaktan vazgeçti.

Yazar Süha Oğuzertem yangında can verdi

İstanbul’da 10 katlı bir binanın 1’inci katında çıkan yangında yazar Süha Oğuzertem hayatını kaybetti.

Dışişleri Bakanlığı: İsrail’in bölge ülkelerine yönelik saldırıları barış ve istikrarı hedef almaktadır

“Netanyahu hükümetinin Gazze’deki işgalini genişletme yönündeki son kararı da aynı yayılmacı ve tahripkar anlayışın tezahürüdür”

HSK üye seçiminde tartışma! CHP ve Yeni Yol Partisi milletvekilleri komisyonu terk etti

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, Hakimler Savcılar Kurulu’nun (HSK) görev süresi dolacak 5 üyesinin yerine seçilecek 15 adayı belirlemek için toplandı. İlk adayın seçimi sırasında ilk iki turda yeterli oy sayısı bulunamayınca en yüksek oyu alan iki aday arasında ad çekme işlemine geçildi. Ancak CHP ve Yeni Yol Partisi milletvekilleri, AKP milletvekillerinin ad çekme yöntemi yerine tekrar oylamayı talep etmesi üzerine komisyonu terk etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir