TBMM’den 23 Nisan İçin ‘Hadi Bir Şarkı Yazalım Çocuklar’ Projesi

TBMM’den Çocuklar İçin Müzik Şöleni: 23 Nisan’ı Kutlamaya Hazır mısınız?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu şarkılarla taçlandırmaya ne dersiniz? TBMM tarafından düzenlenen “23 Nisan İçin Hadi Bir Şarkı Yazalım Çocuklar” projesi, Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce çocuğun duygularını müziğe dönüştürdü. Seçilen dizeler, çocukların katkılarıyla bestelenerek 7 farklı şarkıya hayat verdi.

Meclis Bahçesinde Müzik Dolu Kutlama!

TBMM Basın Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanlığından gelen bilgilere göre, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 105. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, özel etkinliklerle Meclis bahçesinde kutlanacak. Yapay zeka atölyelerinden bilim şenliğine, film gösterimlerinden konserlere kadar çeşitli etkinliklerle çocuklar unutulmaz bir gün geçirecek.

TRT Çocuk Koroları, çocukların yazdığı şarkıları seslendirerek onların duygularını yansıtan yorumlarla coşkuyu artıracak. Projenin finali ise 22 Nisan Salı günü saat 10.00’da gerçekleştirilecek “Meclis Bahçesi Çocuk Bahçesi” programıyla gerçekleşecek. 7 bölgeden seçilen temsilci çocuklar, şarkıların ritmine eşlik ederek kutlamalara renk katacak.

“23 Nisan İçin Hadi Bir Şarkı Yazalım Çocuklar” projesi her yıl geleneksel olarak devam ettirilerek oluşturulacak dijital kütüphane ile on binlerce çocuğun duygularını müziğe dönüştürdüğü bir arşive dönüşecek. TBMM Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen projede görev alan müzisyenler, prodüktörler ve proje ortakları da gönüllü olarak projeye katkı sağladı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Aykut Yılmaz – Politika

Related Posts

Manisa’daki Sardes Antik Kenti ve Lidya Tümülüsleri, UNESCO Dünya Miras Listesi’ne alındı

Manisa’daki Sardes Antik Kenti ve Lidya Tümülüsleri, UNESCO Dünya Miras Listesi’ne alındı

Çocukların dijitalle ilişkisi yaz tatilinde nasıl olmalı?

Yaz tatilinin 20 Haziran’da başlamasıyla okul öncesinden lise kademesine kadar yaklaşık 20 milyon öğrenci, 8 Eylül’e kadar okuldan ve arkadaş çevresinden uzak kalacak.

CHP’den ‘zorunlu eğitim kısalacak’ iddialarına tepki: ‘Zorunlu eğitimden vazgeçilemez’

CHP Emek Büroları, zorunlu eğitimin kısaltılacağı iddialarına ilişkin, “Çocuklarımızın geleceği için yapılması gerekenler nettir: Zorunlu eğitimin kısaltılması çalışmalarına derhal son verilmeli, sürekli çocuk işçi ölümleriyle gündeme gelen MESEM uygulaması durdurulmalı, laik, bilimsel ve parasız eğitim güvence altına alınmalı, eğitimde cemaat ve vakıflarla yapılan tüm protokoller iptal edilmelidir” açıklamasını yaptı.

LGS tercih süreci 14 Temmuz’da başlıyor: ‘Seçenekleri artırın’

Özel Taş Okulu Müdürü Dr. Burcu Aybat öğrencilere ve velilere önerilerde bulundu.

4 TEMMUZ CUMA HUTBESİ PDF METNİ VE KONUSU | Diyanet bu haftaki cuma hutbesi konusunu yayınladı: ‘Geçmişe İbretle Geleceğe Ferasetle Bakalım’

Cuma hutbesi konusu 4 Temmuz 2025 ve PDF metni erişime açıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın dinhizmetleri.diyanet.gov.tr internet adresinden, Türkiye genelindeki camilerde okunması için hazırlanan bu haftaki cuma hutbesinde, 10 Muharrem Âşûrâ gününün önemi ele alınacak. “Sevgili Peygamberimiz (s.a.s), tüm insanlığa gönderilen bir rahmet elçisidir. Bizler hürmet, sevgi ve nezaket gibi erdemleri şiar edinmeyi; kin, düşmanlık ve haset gibi kötü duygu ve düşüncelerden arınmayı o Kutlu Nebi’den öğrendik.” ifadelerinin yer aldığı hutbede; Kur’an’a ve Peygamber Efendimiz (s.a.s)’e yapılan çirkin saldırılara karşı birlik olunması gerektiği vurgulandı. 4 Temmuz cuma hutbesi PDF metni, Diyanet’in internet adresinden de indirilebilecek. Peki, bu haftaki cuma hutbesi konusu nedir? İşte, 4 Temmuz 2025 cuma hutbesi konusu hakkında ayrıntılı bilgiler.

Tunç Soyer kimdir, kaç yaşında, nereli? Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer gözaltına mı alındı?

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı İZBETON AŞ’de, taşeron şirketler eliyle yolsuzluk yapıldığı iddiası üzerine çalışma başlattı. Bu kapsamda Sayıştay raporu, mülkiye müfettişi raporu, bilirkişi raporlarına istinaden “ihaleye ve edimin ifasına fesat karıştırma” ve “nitelikli dolandırıcılık” suçlamasıyla 157 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Bu isimler arasında yer alan Tunç Soyer gözaltına mı alındı merak ediliyor. Peki, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte detaylar…