Dışişleri Bakanlığı’ndan 1915 olayları açıklaması

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, 1915 Olaylarına İlişkin Açıklama Yaptı

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 1915 olaylarının araştırılması için arşivlerin açıldığı ve ortak komisyon kurulması önerisinin hatırlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, “1915 olayları konusunda tarihi gerçekler ve uluslararası hukukun ihlal edildiği iddialarının tamamen reddedildiği” vurgulandı. Geçmiş acıların siyasi amaçlarla kullanılmaması gerektiği belirtilirken, Türkiye’nin barış, diyalog, karşılıklı anlayış ve ortak refahı savunduğu ifade edildi. Ülke, 1915 olaylarının adil ve bilimsel bir şekilde incelenmesi amacıyla arşivlerini açtığını ve Ortak Tarih Komisyonu kurulmasını önerdiğini belirtti.

Radikal grupların tarihi husumet amacıyla kullanılmasının önlenmesi gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, Türkiye ile Ermenistan arasındaki normalleşme sürecinin desteklenmesi gerektiği vurgulandı.

Related Posts

AB sınır koruma ajansından Yunanistan’a uyarı

Avrupa Birliği’nin sınırlarının korunmasından sorumlu ajansı Frontex, göçmenlere tutumu sebebiyle Yunanistan’a uyarıda bulundu.

Tel Aviv’de güçlü protesto: Duvarlar Gazzeli çocuklarla doldu

İsrail polisinin yasaklamalarına karşın Tel Aviv’deki reklam panoları Gazze’de İsrail bombardımanında hayatını kaybeden Filistinli çocukların fotoğraflarıyla dolduruldu.

Ağrı’da dere taştı, bazı evler su altında kaldı

Ağrı’nın Patnos ilçesinde yağış sonrası Badişan Deresi taşmasıyla bazı evler ve araziler su altında kaldı.

Irak, Suriye’ye heyet gönderdi: Petrol boru hattı da gündemde

Irak Başbakanlık Ofisi, istihbarat şefi El Şatri’nin liderliğindeki bir hükümet heyetinin bir dizi ikili ve bölgesel konuyu ele almak üzere Şam’a gittiğini açıkladı.

Yeni F-35’ler İsrail ordusuna gitti

İsrail ordusu, 3 adet F-35 savaş uçağını, ülkenin güneyindeki Nevatim Hava Üssü’nde teslim aldı.

Narin Güran cinayeti davasında ikinci duruşma: 15 sanık hakim karşısına çıkacak

Narin Güran cinayeti davasında 15 sanık bugün ikinci kez hakim karşısına çıkacak. 3’ü çocuk 15 sanık, suçluyu kayırmakla yargılanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir