Nijerya yeşil enerji için 60 milyon dolarlık fon görüşmelerine başladı

Nijerya Devlet Başkan Yardımcısı: Ülkenin Karbonsuzlaştırılması İçin Acil Adımlar Atılmalı

Nijerya Devlet Başkan Yardımcısı Kashim Shettima, başkent Abuja‘da düzenlenen “Nijerya’da Altyapıların Karbonsuzlaştırılması Zirvesi“nin açılışında önemli açıklamalarda bulundu.

Shettima, Nijerya’nın düşük karbon ekonomisine geçiş konusunda hızla adımlar atması gerektiğini vurgulayarak, iklim değişikliğiyle mücadelede gecikmenin ülkenin kalkınma hedeflerini ve ekonomik geleceğini olumsuz etkilediğini ifade etti.

Hükümetin, büyük bir havalimanında uygulanacak hibrit enerji projesi dahil pilot “yeşil enerji” merkezleri için 60 milyon doları aşan iklim finansmanı sağlamak üzere küresel finans kuruluşlarıyla görüşmelere başladığını belirten Shettima, iklim değişikliğiyle mücadelede hızlı adımlar atmanın önemine değindi.

Shettima, ülkenin sera gazı emisyonlarının yüzde 75’inden fazlasının enerji, ulaşım, tarım ve kentsel gelişim gibi temel altyapı sektörlerinden kaynaklandığına dikkat çekerek, 2050 yılında Nijerya nüfusunun 440 milyonu aşmasının beklendiğine dikkat çekti.

Ülkenin karşı karşıya olduğu bu zorlukları aşabilmek için politika uyumunun sağlanması ve yeşil tahvil ile iklim yatırım fonları gibi yenilikçi finansman modellerinin kullanılması gerektiğini belirten Shettima, “Amacımız net sıfır emisyon. Ancak bu yolculuk yerel, kapsayıcı ve acil olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Trump’tan Mamdani’ye tehdit: ‘O zaman onu tutuklamak zorunda kalırız’

ABD’de Demokrat Parti’de yapılan New York Belediye Başkanlığı ön seçimini kazanan Mamdani, Trump’ın hedefinde.

Trabzon’da asansör boşluğuna düşen işçi can verdi

Trabzon’da bir otel inşaatında asansör boşluğuna düşen işçi hayatını kaybetti.

Venezuela ile BM arasında Türk krizi: Gerilim artıyor

Venezuela Ulusal Meclisi, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk’ü “istenmeyen kişi” ilan etme gündemiyle toplanıyor. Meclis Başkanı Jorge Rodríguez Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Türk’ün Venezuelalı göçmenlerin insan …

Servetiyle ABD’nin tarihi belgelerini satın aldı

46 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zenginleri arasında yer alan İş İnsanı Ken Griffin, Amerika tarihinin en önemli belgelerini 18,1 milyon dolara satın aldı. 2 belge de Amerika Birleşik Devletleri için tarihi eser niteliğinde.

Trump Elon Musk’ı adeta yerin dibine soktu: ‘Güney Afrika’daki evine dönerdi’

ABD Başkanı Donald Trump, Amerikalı milyarder iş insanı ve Tesla ile SpaceX’in sahibi Elon Musk’ın, devlet desteği olmadan Güney Afrika’ya geri dönmek zorunda kalacağını savundu.

AKP’li vekilden AKP’li il başkanına çok tartışılacak sözler: Korkunuz varsa evde karınızın yanına oturun

AKP Muğla Milletvekili Kadem Mete, İl Başkanı Haluk Laçin’e tepki göstererek, “Bugüne kadar İl Başkanımızın bütün bakanlık ziyaretleri, tek başına yaptığı ziyaretler, biz milletvekili değilmişiz gibi. Siyaset cesur adamların yapacağı bir iştir. Eğer birilerinden korkunuz varsa Sayın Cumhurbaşkanımız dediği gibi evde karınızın yanına oturun” ifadelerini kullandı.