Bankacılık sektörünün marttaki karı 216,1 milyar lira oldu

BDDK Raporuna Göre Türk Bankacılık Sektörü Büyümeye Devam Ediyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yapılan Mart 2025 dönemine ait rapora göre, Türk Bankacılık Sektörü’nün konsolide olmayan ana göstergeleri büyümeye devam ediyor. Sektörün aktif büyüklüğü 2024 sonuna göre 3 trilyon 474 milyar 278 milyon lira artarak 36 trilyon 131 milyar 512 milyon liraya yükseldi.

Sektördeki en büyük aktif kalemi olan krediler mart ayı itibarıyla 17 trilyon 633 milyar 383 milyon lira olarak belirlendi. Aynı dönemde menkul değerler toplamı da 5 trilyon 765 milyar 848 milyon lira oldu. Kredilerin takibe dönüşüm oranı ise yüzde 1,93 seviyesinde gerçekleşti.

Bankaların kaynakları içinde en büyük fon kaynağı olan mevduat ise 2024 sonuna göre yüzde 11,9 artarak 21 trilyon 145 milyar 469 milyon liraya yükseldi. Öz kaynak toplamı ise aynı dönemde yüzde 6,5 artarak 3 trilyon 86 milyar 863 milyon liraya ulaştı.

Mart sonu itibarıyla sektörün dönem net karı 216 milyar 114 milyon lira olarak gerçekleşirken, sermaye yeterliliği standart oranı yüzde 17,63 olarak kaydedildi. Türk Bankacılık Sektörü’nün istikrarlı büyüme gösterdiği görülüyor.

Related Posts

Bakan Bolat açıkladı: Nisan ayı dış ticaret açığında dev artış!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat nisan ayı dış ticaret verileri açıklandı. Türkiye, küresel ekonomik zorluklara rağmen ihracatını artırmayı başardı. Bakan Bolat, bu başarıda ihracatın çeşitlendirilmesinin ve yoğun çalışmanın önemli rol oynadığını belirtti.

Gıda enflasyonu nisanda da tırmandı: Yıllık artış yüzde 30’u aştı

TEPAV’ın Gıda Fiyat Endeksi’ne göre nisan ayında gıda fiyatları yüzde 2,68 arttı. Yıllık bazda enflasyon yüzde 30’u aşarken, TÜRK-İŞ ve İTO verileri de sofralardaki yükün katlandığını ortaya koydu. En çok pahalanan ürünler arasında karnabahar, limon ve roka yer aldı.

Besiciler isyanda: Gübreden mazota her şey aşırı pahalı

Van’da Tuşba ilçesine bağlı Otluca mahallesinde yaşayan besiciler, artan maliyetlerden dert yandı. Besici Kenan Şahar, “Girdiler maliyetli ama ne yazık ki sütümüz, buzağımız maliyetsiz bir şekilde satılıyor. Elimizden geldiğince devam ettirmeye çalışıyoruz” dedi.

Halkın tepki gösterdiği Muğla’da maden sahası ihale edilecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı MAPEG, Muğla’da yer alan II-B grubu küçük alan maden sahasını, çevresindeki ruhsat sahipleri arasında ihaleye çıkarıyor.

Gram altın alacaklar dikkat! 200 TL’yi aşan kayıp sonrası uyarı geldi: ‘Son derece riskli’

Altın fiyatlarında sert hareketler dikkat çekiyor. Geçen hafta 4 bin 305 TL’yi gören gram altın bu hafta itibarıyla 4 bin 100 TL’nin de altına sarktı. Son 1 haftalık süreçte altında kayıp 200 TL’yi aştı. Son fiyatlamaların ardından elinde altın bulunduran veya almak isteyenler için kritik bir uyarı geldi. Peki fiyatlarda düşüş sürecek mi? Gram altına dair tüm merak edilenler haberin detayında… 

Deprem sonrası indirim yapana teşvik

Hepsiburada, 23 Nisan’da İstanbul çevresinde yaşanan depremin ardından talep gören ürünlerde fiyat artışı yapan mağazaları tespit ederek ilgili ürünleri satışa kapattığını açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir