Erdoğan, “Tekrar aday olma derdim yok” demişti, CHP’den yanıt geldi: Sen zaten aday olamazsın

Cumhurbaşkanı ve CHP Grup Başkanvekili Arasındaki Anayasa Tartışması

T24 Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni anayasa çalışmalarının kendisiyle ilişkilendirilmesinin doğru olmadığını vurgulayarak, “Yeni anayasayı kendimiz için değil, ülkemiz için istiyoruz. Benim tekrar seçilme veya tekrar aday olma gibi bir derdim yok” dedi. Bu açıklamalara yanıt veren CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Erdoğan’ın aday olamayacağını belirterek, “Yeni anayasayı, ilk seçimde gelecek olan iktidar milletvekilleri bu Meclis’te yapacak” ifadelerini kullandı.

Ali Mahir Başarır, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, Erdoğan’a şu sözlerle seslendi: “Sen, ‘Bir daha aday olmayacağım’ diyerek bana bir lütufta bulunmuyorsun. Senin kendi yaptığın anayasaya göre bir daha aday olma imkanın yok. Sen aday olamazsın zaten. ‘Gelin kasımda bir seçim olsun, bu ülkeyi kurtaralım, o zaman erken bir seçim olabilir ve bu halk rahatlayabilir’ dedik. Buna da izin vermiyorsun. O zaman demek ki, sen aday olmayacaksın. Yeni anayasayı da ilk seçimde gelecek olan iktidar milletvekilleri bu Meclis’te yapacak.”

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan Somali Cumhurbaşkanı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Çanakkale’de otluk yangını

Çanakkale’de otluk bir alanda çıkan yangın söndürüldü.

Kastamonu Taşköprü’de uyuşturucu operasyonu: İki gözaltı

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde polis ekiplerince düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli gözaltına alındı.

Milletvekilleri de vize kuyruğunda bekliyor

‘Vizesiz Avrupa’ vadeden AKP, yurt dışı kapılarını kapadı. Diplomatik pasaport sahibi İYİ Partili Çömez, NATO zirvesine gitmek için vize aldı.

Ünlü jelibon markasında uyuşturucu tespit edildi: Çocuklar zehirlenince toplatma kararı alındı

Hollanda’da Haribo’nun popüler şekerleme ürünü ‘Happy Cola’ paketlerinde uyuşturucu madde bulunmasının ardından aralarında çocukların da olduğu, çok sayıda kişi, sağlık sorunları yaşadı. Hollanda Gıda ve Ürün Güvenliği Otoritesi (NVWA), baş dönmesi gibi şikayetlerin bildirildiğini ve olayla ilgili kapsamlı bir geri çağırma başlatıldığını açıkladı.

Kadın öğretmen kendini vurdu: O anlar kamerada

Adana’da öğretmen İnci K., kendisiyle görüşmek istemeyen eski sevgilisinin çalıştığı okulun yakınındaki parkta kendini vurarak intihar teşebbüsünde bulundu.