Gazze hükümeti İsrail saldırılarında ölen kişi sayısını açıkladı

İşgalci İsrail’in Gazze’ye uyguladığı Açlık Politikası Ölümlere Yol Açtı

Hükümete bağlı Medya Ofisi’nin yaptığı açıklamaya göre, işgalci İsrail’in Gazze Şeridi’ne uyguladığı aç bırakma politikası sonucunda 80 gün içinde 326 kişinin yetersiz beslenme, gıda ve ilaç eksikliği nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi. Ayrıca, 300’den fazla düşük vakası yaşandığı ifade edildi.

Açıklamada, işgalcilerin sistematik açlık politikasını sürdürmesi nedeniyle Gazze Şeridi’nde yaşanan insani felaketten derin endişe duyulduğu belirtildi. Yaşananların soykırım niteliğinde olduğu ve abluka altındaki Gazze’de 2,4 milyondan fazla Filistinlinin hayatını tehdit eden büyük bir insani felaketin habercisi olduğu vurgulandı.

“İsrail, İnsani Yardım Tırlarına Girişi Engelliyor”

Açıklamada, İsrail’in 2 Mart’tan bu yana Gazze’ye insani, tıbbi yardım ve yakıt taşıyan hiçbir tıra izin vermediği belirtildi. Gazze’nin temel ihtiyaçlarını karşılayabilmek için en az 44 bin yardım tırına ihtiyaç duyulduğu ifade edildi. Ayrıca, 80 günlük abluka süresince 58 kişinin yetersiz beslenme, 242 kişinin gıda ve ilaç eksikliği, 26 böbrek hastasının da yetersiz beslenme ve sağlık hizmetleri nedeniyle hayatını kaybettiği aktarıldı.

“300’den Fazla Düşük Vakası Bildirildi”

Açıklamada, hamile kadınlarda gerekli besin maddelerinin eksikliği sebebiyle 300’den fazla düşük vakası yaşandığı belirtildi. Filistin halkının zayıflayan bedenlerinin kan bağışı kampanyalarına olumsuz etkisi olduğu ve hastanelerin acil operasyonlar için kan stoklarında sıkıntı yaşadığı vurgulandı. Uluslararası topluma ve Birleşmiş Milletlere, sınır kapılarını açarak gıda, ilaç ve yakıtın Gazze’ye sokulmasını sağlayarak yüzbinlerce sivilin hayatını kurtarmak için acil harekete geçme çağrısı yapıldı.

Açıklamada, Gazze Şeridi’ndeki sağlık tesisleri için günlük en az 500 yardım, 50 yakıt tırının girmesi gerektiği vurgulandı.

Related Posts

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği: ‘2 Temmuz’da bir kez daha Sivas’tayız’

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Cuma Erçe, 2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Oteli’nde katledilen 33 aydın ve sanatçıyı anmak için yapılacak etkinliklere ilişkin bir açıklama yaptı. Erçe, 32 yıl önce yaşanan katliamın insanlık tarihine kara bir leke olarak geçtiğini vurgulayarak, “Bu mücadele sadece geçmişin değil, geleceğin de savunusudur,” dedi.

Erdoğan tutuklanan Fatih Altaylı için ilk kez konuştu: Millete ‘bidon kafalı’ dediler, ‘göbeğini kaşıyan adam’ dediler!

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Cumhurbaşkanı’nı tehdit” suçlamasıyla tutuklanan gazeteci Fatih Altaylı için ilk kez konuştu. Erdoğan, Altaylı’nın soruşturmaya gerekçe gösterilen sözlerine gönderme yaptı.

Türkler neden Alman vatandaşlığını seçiyor?

Geçen yıl Alman vatandaşlığına geçen Türkiye kökenlilerin sayısı iki kat arttı. Peki neden? Bu kararı verenlerle konuştuk.

Manneken Pis heykelinin yeni kostümü Galatasaray forması olacak

Belçika’nın başkenti Brüksel’de şehrin 406 yıllık ikonik simgesi Manneken Pis heykelinin yeni kostümü, Galatasaray’ın 25’inci şampiyonluğunu simgeleyen 5 yıldızlı forması olacak. Mannaken Pis, tarihinde ilk kez bir Türk takımı formasını giyecek.

BM Genel Sekreteri Guterres: ABD’nin İran’a karşı güç kullanımından ciddi şekilde endişe duyuyorum

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres, ABD’nin İran’a yönelik hava saldırısı sonrası yaptığı açıklamada, “Bugün ABD’nin İran’a karşı güç kullanımından ciddi şekilde endişe duyuyorum. Bu, zaten uçurumun kenarında olan bir bölgede tehlikeli bir tırmanıştır ve uluslararası barış ve güvenliğe doğrudan bir tehdittir.” dedi.

İddia: Erdoğan ve Trump, İstanbul’da ABD-İran zirvesi ayarladı, Hamaney’e ulaşılamayınca iptal oldu

İddia: Erdoğan ve Trump, İstanbul’da ABD-İran zirvesi ayarladı, Hamaney’e ulaşılamayınca iptal oldu