Halk adliye önünde de gazetecilerine sahip çıkıyor

Halk TV’den Gazetecilere Yönelik Gözaltılar Toplumsal Tepkilere Neden Oluyor

Dün akşam, Halk TV’de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yanıt veren bilirkişi S.B’ye söz hakkı tanıması üzerine Gazeteci Barış Pehlivan gözaltına alındı. Ardından Halk TV binası önünde Gazeteciler Serhan Asker ve Seda Selek de gözaltına alındı. Asker ve Selek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak, Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş ve Programlar Müdürü Kürşad Oğuz da ifade vermek üzere mahkemeye çağrıldı. Toktaş ve Oğuz da Pehlivan ile birlikte tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Yaşanan gelişmeler neticesinde toplumda önemli tepkilerin yükseldiği gözlemleniyor. Dün akşamdan beri gazetecilere destek veren vatandaşlar, “Bu halk sana boyun eğmez” sloganlarıyla Çağlayan adliyesi önünde bir araya geldi. Gözaltına alınan gazeteciler için desteklerini gösterdiler.

Eylem sırasında bir yurttaş, “Arkadaşlarımıza destek olmak amacıyla buradayız. Kürşad, Suat, Barış arkadaşlarımız tutuklama talebiyle sevk edildiler. Türkiye’de siyasi muhalefetin baskı altına alınması ve karanlığın artması endişe vericidir. Sesimizi yükseltmek ve operasyonlara karşı çıkmak için buradayız” dedi.


Related Posts

Macron Trump’ın Putin’le yapacağı görüşmede ateşkes sağlamayı amaçladığını söyledi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ukrayna konulu çevrim içi toplantının ardından Fransa’nın bir kasabasında açıklamalarda bulundu. Macron, ABD Başkanı Trump’ın Rusya Devlet Başkanı Putin ile gerçekleşecek toplantıda Ukrayna ile Rusya arasında ateşkes sağlanmasının amaçlandığını ifade etti.

Özgür Özel’den Özlem Çerçioğlu yanıtı: ‘Ya içeri tıkıl, ya AKP’ye katıl’

Silivri’de Ekrem İmamoğlu ile görüşen CHP lideri Özgür Özel, görüşme sonrası açıklamalarda bulundu. Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun AKP’ye katılacağına dair iddiaları ilk kez yanıtlayan Özel, “Ya içeri tıkıl, ya AKP’ye katıl” sözleriyle sitem etti.

Rezan Epözdemir adliyeye sevk edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında geçtiğimiz pazar günü gözaltına alınan avukat Rezan Epözdemir, adliyeye sevk edildi.

Suriye’de bomba iddia: Rusya dönüyor

Rus basınında çıkan haberlere göre, Şam yönetimi, Rusya’nın Suriye’de askerî polis devriyelerine yeniden başlamasını istedi.

Talihsiz kadının feci ölümü: Bir araç çarptı bir araç ezdi

Sakarya’nın Arifiye ilçesinde yolun karşısına geçmeye çalışan kimliği belirsiz bir kadın, SUV tipi aracın çarpması ve ardından çekicinin üzerinden geçmesi sonucu yaşamını yitirdi.

İzmir’deki yangında alevler Gaziemir’e ulaştı!

İzmir’in Buca ilçesinde çıkan orman yangınına ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi devam ediyor.