Kapadokya Yarıyıl Tatilinde Tercih Ediliyor

Kapadokya, Yarıyıl Tatilinde Yerli Turistlerin Gözdesi

Türkiye’nin popüler turizm merkezlerinden Kapadokya, yarıyıl tatilinde yerli turistler tarafından tercih ediliyor. Günübirlik veya konaklamalı seçeneklerle Kapadokya’yı ziyaret eden yerli turistler, sıcak hava balonu, at ve arazi araçları turları ile vadi yürüyüşleri yaparak bölgenin tadını çıkarıyorlar. Ayrıca aileler, doğal kaya oluşumlarıyla kaplı manzarada fotoğraf çektirerek tatillerini ölümsüzleştiriyorlar.

Kozaklı ilçesindeki termal tesislerde ise doluluk oranı yarıyıl tatili dolayısıyla artış gösteriyor. Sıcak su havuzlarında eğlenceli zaman geçiren çocuklar, aileleriyle birlikte bölgedeki müze ve ören yerlerini ziyaret ederek vakit geçiriyorlar.

Ankara’dan ailesiyle gelen Musa Eymen Altıntaş, peribacalarını görmeyi çok istediği için karne hediyesi olarak Kapadokya’yı tercih ettiğini belirtti. Ailesinin Eskişehir’e gitmek istediğini ancak kendisinin Kapadokya’yı seçtiğini dile getiren Altıntaş, “Karneyi aldıktan birkaç gün sonra buraya geldik” dedi.

Kapadokya’ya Adana’dan çocuklarıyla gelen Bahadır Ünlü, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan turizm merkezinde tatil yapmanın keyifli olduğunu ifade etti. Ünlü, bölgede dinlenme imkanı bulduklarını ve tarihi dokunun insanı etkileyici olduğunu belirtti. Aynı zamanda ATV turuna katılarak ve atlı tura çıkarak tatillerini dolu dolu geçirmeye çalıştıklarını söyledi.

Nevşehir Turist Rehberleri Odası Başkanı Özay Onur ise Kapadokya’nın her yaşa uygun seçenekler sunan eşsiz bir turizm merkezi olduğunu vurgulayarak, bölgenin düşük sezonunda olmalarına rağmen yarıyıl tatili ile ilginin arttığını belirtti. Onur, Kapadokya’yı ziyaret eden herkesi bölgeyi rehber eşliğinde keşfetmeye davet etti ve unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayacaklarından emin olduğunu söyledi.

Related Posts

Eski HDP Milletvekili Ayhan Bilgen, Odatv’ye yorumladı: ‘YPG, Öcalan’ı dinlemezse Kandil müdahalesi gelir… DEM neden İsrail’i eleştirmiyor’

HDP’nin vekilliğini ve belediye başkanlığını yapan Ayhan Bilgen ile konuştuk. Sürecin başarısına inanan Bilgen, DEM’in Öcalan’dan rol çalan yaklaşımlarına tepkili… Bilgen, YPG’nin; silah bırakmasında şartlara işaret etti, Öcalan’ı reddetmesinin söz konusu olamayacağını kaydetti.

CHP’li Akay’dan Eğitim İhmaline Tepki

Cevdet Akay, tamamlanamayan lisenin sorunlarını TBMM’de dile getirerek yetkililere çağrıda bulundu.

Savaş uçağı üniversite kampüsüne düştü: Ölü ve yaralılar var

Bangladeş Hava Kuvvetleri’ne at bir savaş uçağının başkent Dakka’da bir üniversite kampüsüne düştüğü bildirildi. Dakka’da Bangladeş savaş uçağının bir üniversite kampüsüne düşmesi sonucu en az 1 kişinin hayatını kaybettiği kaydedildi. Yerel basın …

Fabrika kapandı, patron kaçtı: 140 işçi kapıda kaldı

İstanbul’da ayakkabı imalatı yapılan fabrikadaki 140 işçi, bir haftalık iznin ardından işbaşı yapmak için geldiklerinde kapıda kaldı. İçerdeki mallarla birlikte patronun kaçtığını belirten işçiler, suç duyurusunda bulundu.

Son dakika… MİT Başkanı Kalın ve MHP lideri Bahçeli görüşüyor

MİT Başkanı İbrahim Kalın, saat 12.30’da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi, saat 14.00’te AK Parti’yi, saat 15.30’da DEM Parti Meclis Grubunu ziyaret edecekti. Bahçeli ile Kalın’ın görüşmesi başladı.

Özgür Özel’den Kılıçdaroğlu’na taziye telefonu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu’na ikiz kardeşi Adil Kılıçdaroğlu’nun vefatına ilişkin taziye dileklerini iletti.