Kırgızistan ve Rusya’dan Ekonomi Görüşmesi

Kırgızistan Bakanlar Kurulu Başkanı Adılbek Kasımaliyev, Rusya Başbakanı Mihail Mişustin ile Kazakistan’ın Almatı şehrinde bir araya geldi.

Kırgızistan hükümetinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kasımaliyev’in Rusya Başbakanı Mişustin ile görüşmesinde, ekonomik işbirliği, ticareti geliştirme, enerji güvenliği ve ulaştırma bağlantıları da dahil olmak üzere ikili işbirliği ele alındı.

Kasımaliyev, Kırgızistan ile Rusya arasında stratejik ortaklık bulunduğunu, bu çerçevede enerji, sanayi, tarım, eğitim ve dijital ekonomi alanlarında önemli projelerin hayata geçirildiğini ifade etti.

“Ülkeler arasında dostane ilişkilere her zaman değer verdik.” diyen Kasımaliyev, ikili temasların ve etkileşimlerin yüksek dinamiği, Kırgız-Rus gündemindeki konuların zamanında çözülmesine olanak sağladığını belirtti.

Mişustin de iki ülke arasındaki ilişkilerin yüksek seviyesine dikkati çekerek, öncelikli alanlardaki işbirliğinin daha da genişletilmesinin önemini vurguladı.

Rusya, şirketlerinin geleceğinden endişe duydu

Rusya hükümetinin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Mişustin, Kasımaliyev ile görüşmesinde, Kırgızistan’da faaliyet gösteren Rus sermayeli şirketlerin şikayetlerini dile getirdi.

Kendilerini ciddi şekilde endişelendiren birçok konunun bulunduğunu söyleyen Mişustin, “Bunlar, Rus şirketlerine karşı Kırgızistan’ın resmi organlarının üst düzey temsilcileri tarafından yapılan asılsız iddialar ve yasa dışı açıklamalardır. Kırgızistan yönetiminden şirketlerimiz üzerindeki idari baskıyı durdurmasını ve Rus yatırımcıların hak ve meşru çıkarlarının korunmasını sağlamasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Siber saldırılar, sabotajlar, hava bombardımanları… İşte dünyanın gündemindeki Natanz Nükleer Santrali

İsrail’in İran’a saldırıları devam ederken, hedeflerden biri olan Natanz Nükleer Santrali gündeme oturdu. Tüm dünya santralde bir sızıntı olup olmadığına odaklanırken Atom Enerjisi Kurulu kirlilik tespit ettiğini açıkladı. İran’ın uranyum zenginleştirme programını yürüttüğü tesisin yer üstünde kalan kısmının İsrail füzelerinin hedefi olduğu belirtildi. Ancak İran 2021’den bu yana uranyum zenginleştirme ünitelerini yeraltına inşa etmeye başladığı biliniyor. Batılı uzmanlar saldırıda yeraltındaki tesisin hasar görüp görmediğinin ise henüz bilinmediğini ifade efiyor. İşte tüm dünyanın merak ettiği Natanz Nükleer Tesisi’nin tarihi…

Trump, Macron’un açıklamalarını yalanladı

ABD Başkanı Donald Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un kendisinin Kanada’daki zirveden “İsrail ile İran arasında bir ateşkes üzerinde çalışmak için erkenden ayrıldığı” yönündeki ifadelerine tepki gösterdi.

Kırmızı ışıkta duramayan İETT, önündeki otobüse çarptı

Üsküdar’da kırmızı ışıkta duramayan İETT otobüsü, ışıkta duran başka bir İETT otobüsüne çarptı.

İsrailliler şaşkın

İsrail halkı, her gece Demir Kubbe’yi geçip kentlerine düşen İran füzelerinin şokunu yaşıyor.

İsrail’den TRT çalışanlarına oteline baskın

İsrail’de Ulusal Güvenlik Bakanı aşırı sağcı Itamar Ben-Gvir’in İsrail polisi ve istihbaratına yabancı televizyonların canlı yayınlarını engellemesi talimatının ardından polis Hayfa’da TRT Arapça’nın da aralarında yer aldığı televizyon ekiplerinin …

Trump: İran kaybediyor geç olmadan masaya oturmalı

Kanada’nın Alberta bölgesinde dzüenlenen ABD Başkanı Donald Trump, İsrail-İran çatışmasına dair açıklamalarda bulundu. Zirvenin ilk günüde Kanada Başbakanı Mark Carney ile bir araya gelen Trump, “İran konuşmak istiyor ama bunu daha önce yapmalıydılar …