Konya Bilgehaneleri’nden ‘Dijital Dünyada Müslüman Genç’ söyleşisi

Konya Bilgehanelerinin Düzenlediği Müslüman Gençler Söyleşisi

Konya (İGFA) – Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Bilgehaneler adlı kurumu tarafından “Dijital Dünyada Müslüman Olmak” başlıklı bir söyleşi düzenlendi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşi öncesi öğrencilere ve ailelerine seslendi.

Yoğun ilgi ve öğrencilerin sevgi dolu karşılamasından mutluluk duyduğunu belirten Başkan Altay, “Bu salondaki ve diğer salondaki sevgili çocuklarımıza ve ailelerine selam gönderiyorum. Katılımınız bizi cesaretlendiriyor. Görünen o ki Konya’mız daha büyük salonlara ihtiyaç duyuyor” dedi.

“Bu Çabanın Temeli, Sizlerin Bize Olan Güveni”

Başkan Altay, programın gençlerin ve çocukların dijital dünya hakkında bilgilendirilmesini amaçladığını belirterek, “Bilgehaneler Konya sınırlarını aşan bir üne sahip oldu. Şu anda ilçelerimizde ve merkezimizde 25 Bilgehane bulunmakta ve 100 binden fazla çocuğumuza çeşitli programlar sunmakta. Hedefimiz, bu sayıları artırmak ve eksik olan ilçelerimizde yeni Bilgehaneler açmak. Ancak bu çaba, sizlerin bize olan güvenine dayanıyor. Değerli ailelere ve çocuklara teşekkür ediyorum. Sizin ilginiz olduğu sürece çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Çocukların Oynadığı Oyunlara Dikkat

Genç Enderun Kurucusu ve sosyal medya içerik üreticisi Sertaç Güngör, “Dijital Dünyada Müslüman Genç” adlı söyleşisinde çocukların en çok oynadığı oyunlardan bahsetti.

Güngör, bazı oyunların masum olmadığını ve İsrail’i desteklediğini belirterek, Gazze’de kadınları, çocukları ve masum insanları öldüren içeriklere dikkat çekti. Ailelere ve çocuklara seslenen Güngör, çocuk katillerini savunan oyunlardan ve içeriklerden uzak durulması gerektiğini vurguladı.

Related Posts

İddia: Erdoğan ve Trump, İstanbul’da ABD-İran zirvesi ayarladı, Hamaney’e ulaşılamayınca iptal oldu

İddia: Erdoğan ve Trump, İstanbul’da ABD-İran zirvesi ayarladı, Hamaney’e ulaşılamayınca iptal oldu

ICYF’ten Cumhurbaşkanı Erdoğan’a dünya gençliği adına ödül takdim edildi

İslam İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF) tarafından Haliç Üniversitesi Kongre Salonu’nda tören düzenlendi. ICYF dünya gençliği adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Büyük Gençlik Ödülü” takdim etti.

ABD Hazine Bakanlığı’ndan İran’a yeni yaptırımlar

ABD Hazine Bakanlığı, İran’ın savunma sanayisine hassas makinelerin temini ve nakliyesini sağladıkları iddiasıyla 1 kişi ve 8 şirketi yaptırım listesine dahil etti. Bakanlığın açıklamasında, İran’ın savunma sanayisine hassas makine tedarik eden …

Ünlü Amerikalı blog yazarı Mario Naufal: Ermenistan yetkilileri kiliseyi kontrol altına almaya çalışıyor

Ünlü Amerikalı blog yazarı Mario Naufal, Ermenistan’da iktidarın Ermenistan Apostolik Kilisesi’ni kontrol altına almaya çalıştığını belirtti.

Kararını 2 hafta içinde verecek

ABD basınına göre Trump Pentagon’un kendisine sunduğu İran’a saldırı planlarını onayladı ancak saldırı emri vermedi. Beyaz Saray Sözcüsü Leavitt de doğrudan Trump’tan bilgi aktardığını kaydederek, “Başkan nihai kararını 2 hafta içinde verecek. Önce diplomasiye fırsat vermek istiyor” dedi.

BM: Çatışmalarda çocuklara yönelik şiddet görülmemiş boyutlara ulaştı

Birleşmiş Milletler (BM), silahlı çatışmalarda çocuklara yönelik şiddetin ‘benzeri görülmemiş’ bir düzeye ulaştığını açıkladı.