Paris’e gidenler yerin altındaki ‘diğer dünyadan’ habersiz

Paris Katakombları: Şehrin İlginç Geçmişi Yer Altında

Paris’in altında yaklaşık 1.5 kilometrelik bir bölümü turistik ziyaretlere açık olan tüneller, uzmanların tahminine göre toplamda 280 kilometrelik bir ağı oluşturuyor. Bu tünel ağı, altı milyondan fazla insanın iskeletini barındırıyor.

18. yüzyılın sonlarında, Paris’teki mezarlıkların halk sağlığını tehdit etmesi üzerine yetkililer, mezarlıklardaki kemikleri yer altındaki eski taş ocaklarına taşımaya karar verdi. Böylece ‘Katakomblar’ doğdu. Katakomb ise özetle; yeraltında bulunan ve çoğunlukla ölülerin gömüldüğü, sayıları uzunluğuna bağlı kemerlerle birbirine bağlanan ‘mezar yapıları’.

İlgi Çekmeye Devam Ediyor

1809 yılında halkın ziyaretine açılan bu benzersiz alan, ilk başlarda yalnızca randevuyla gezilebiliyordu. Ancak ilgi o kadar büyüktü ki, kısa sürede düzenli ziyaretler yapılmaya başlandı. Son kemikler ise 1860 yılında yerleştirildi.

Ziyaretçiler, bu bölgeyi görmek için yerin 131 basamak altında, yaklaşık 20 metre derinliğe iniyor. Tur rotası yaklaşık bir saat sürüyor ve ziyaretçiler, iskeletlerin duvar gibi örüldüğü bu sıra dışı ortamda adeta tarihle yüzleşiyor.

Yaz Aylarında Serin Bir Kaçış Noktası

Paris Katakombları, yıl boyunca ziyaret edilebiliyor. Ancak özellikle yaz aylarında tercih ediliyor çünkü yer altındaki sıcaklık nadiren 14 dereceyi geçiyor. Dışarıdaki kavurucu sıcaklık altında, Katakomblar serin ve etkileyici bir kaçış noktası sunuyor.

Paris’in romantik yüzünün ardında karanlık ama büyüleyici bir tarih yatıyor. Katakomblar, sadece turistik bir durak olmanın ötesinde, şehrin geçmişine ışık tutan bir yapı olarak kabul ediliyor.

Related Posts

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği: ‘2 Temmuz’da bir kez daha Sivas’tayız’

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Cuma Erçe, 2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Oteli’nde katledilen 33 aydın ve sanatçıyı anmak için yapılacak etkinliklere ilişkin bir açıklama yaptı. Erçe, 32 yıl önce yaşanan katliamın insanlık tarihine kara bir leke olarak geçtiğini vurgulayarak, “Bu mücadele sadece geçmişin değil, geleceğin de savunusudur,” dedi.

Erdoğan tutuklanan Fatih Altaylı için ilk kez konuştu: Millete ‘bidon kafalı’ dediler, ‘göbeğini kaşıyan adam’ dediler!

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Cumhurbaşkanı’nı tehdit” suçlamasıyla tutuklanan gazeteci Fatih Altaylı için ilk kez konuştu. Erdoğan, Altaylı’nın soruşturmaya gerekçe gösterilen sözlerine gönderme yaptı.

Türkler neden Alman vatandaşlığını seçiyor?

Geçen yıl Alman vatandaşlığına geçen Türkiye kökenlilerin sayısı iki kat arttı. Peki neden? Bu kararı verenlerle konuştuk.

Manneken Pis heykelinin yeni kostümü Galatasaray forması olacak

Belçika’nın başkenti Brüksel’de şehrin 406 yıllık ikonik simgesi Manneken Pis heykelinin yeni kostümü, Galatasaray’ın 25’inci şampiyonluğunu simgeleyen 5 yıldızlı forması olacak. Mannaken Pis, tarihinde ilk kez bir Türk takımı formasını giyecek.

BM Genel Sekreteri Guterres: ABD’nin İran’a karşı güç kullanımından ciddi şekilde endişe duyuyorum

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres, ABD’nin İran’a yönelik hava saldırısı sonrası yaptığı açıklamada, “Bugün ABD’nin İran’a karşı güç kullanımından ciddi şekilde endişe duyuyorum. Bu, zaten uçurumun kenarında olan bir bölgede tehlikeli bir tırmanıştır ve uluslararası barış ve güvenliğe doğrudan bir tehdittir.” dedi.

İddia: Erdoğan ve Trump, İstanbul’da ABD-İran zirvesi ayarladı, Hamaney’e ulaşılamayınca iptal oldu

İddia: Erdoğan ve Trump, İstanbul’da ABD-İran zirvesi ayarladı, Hamaney’e ulaşılamayınca iptal oldu