Sakarya Aşevi’nden ‘sıcak aş’lar Ramazan’da da hanelere ulaşacak






Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ramazan Ayında İhtiyaç Sahiplerine Ulaşıyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelere destek olmaya devam ediyor. Bu yıl Ramazan Ayı’nda da sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket eden belediye, ihtiyaç sahiplerine, kimsesizlere ve yardıma muhtaçlara el uzatmayı sürdürecek. Aşevi, adeta bir fabrika gibi çalışarak her gün yüzlerce haneye sıcak yemekler ulaştırıyor.

Günün ilk saatlerinden itibaren hazırlıklara başlayan Aşevi, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın koordinesinde Sakarya genelindeki ihtiyaç sahiplerine yemek dağıtımını gerçekleştiriyor.

Üretim Sabah 06.00’da Başlıyor

Her sabah 06.00’da başlayan üretim süreci, gıda mühendisleri gözetiminde devam ediyor. Yılın her günü gerçekleştirilen yemek dağıtımı, Ramazan Ayı’nda da ihtiyaç sahiplerinin kapılarına kadar ulaşacak.

Hijyen standartlarına uygun olarak paketlenen yemekler, şehrin dört bir yanına özel araçlarla dağıtılıyor. Ramazan Ayı’nda ise yemek dağıtım saatlerinde düzenlemeler yapılacak ve iftar sofralarına sıcak yemekler ulaştırılacak.

Üniversiteler Kampüsü’nde kurulacak iftar çadırıyla bin 300 öğrenciye her gün iftar sunulacak ve Ramazan’ın bereketi paylaşılacak. Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “Yılın her günü olduğu gibi Ramazan Ayı’nda da ihtiyaç sahiplerine destek olmaya devam edeceğiz. Üniversiteler Kampüsü’nde iftar çadırı kurarak Ramazan’ın bereketini paylaşacağız” denildi.


Related Posts

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği: ‘2 Temmuz’da bir kez daha Sivas’tayız’

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Cuma Erçe, 2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Oteli’nde katledilen 33 aydın ve sanatçıyı anmak için yapılacak etkinliklere ilişkin bir açıklama yaptı. Erçe, 32 yıl önce yaşanan katliamın insanlık tarihine kara bir leke olarak geçtiğini vurgulayarak, “Bu mücadele sadece geçmişin değil, geleceğin de savunusudur,” dedi.

Erdoğan tutuklanan Fatih Altaylı için ilk kez konuştu: Millete ‘bidon kafalı’ dediler, ‘göbeğini kaşıyan adam’ dediler!

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Cumhurbaşkanı’nı tehdit” suçlamasıyla tutuklanan gazeteci Fatih Altaylı için ilk kez konuştu. Erdoğan, Altaylı’nın soruşturmaya gerekçe gösterilen sözlerine gönderme yaptı.

Türkler neden Alman vatandaşlığını seçiyor?

Geçen yıl Alman vatandaşlığına geçen Türkiye kökenlilerin sayısı iki kat arttı. Peki neden? Bu kararı verenlerle konuştuk.

Manneken Pis heykelinin yeni kostümü Galatasaray forması olacak

Belçika’nın başkenti Brüksel’de şehrin 406 yıllık ikonik simgesi Manneken Pis heykelinin yeni kostümü, Galatasaray’ın 25’inci şampiyonluğunu simgeleyen 5 yıldızlı forması olacak. Mannaken Pis, tarihinde ilk kez bir Türk takımı formasını giyecek.

BM Genel Sekreteri Guterres: ABD’nin İran’a karşı güç kullanımından ciddi şekilde endişe duyuyorum

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres, ABD’nin İran’a yönelik hava saldırısı sonrası yaptığı açıklamada, “Bugün ABD’nin İran’a karşı güç kullanımından ciddi şekilde endişe duyuyorum. Bu, zaten uçurumun kenarında olan bir bölgede tehlikeli bir tırmanıştır ve uluslararası barış ve güvenliğe doğrudan bir tehdittir.” dedi.

İddia: Erdoğan ve Trump, İstanbul’da ABD-İran zirvesi ayarladı, Hamaney’e ulaşılamayınca iptal oldu

İddia: Erdoğan ve Trump, İstanbul’da ABD-İran zirvesi ayarladı, Hamaney’e ulaşılamayınca iptal oldu