Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Taş Kırma ve Eleme Tesisi ile Büyük Tasarruf Sağladı
KOCAELİ (İGFA) – Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Körfez Kıyırlı’da kurduğu Taş Kırma ve Eleme Tesisi ile yol yapım, bakım ve onarım projelerinde önemli bir fark yaratıyor. Avrupa Birliği standartlarına uygun olarak inşa edilen tesiste 6 ayda 97 bin 048 ton mıcır üretildi ve 17 milyon 468 bin TL tasarruf sağlandı.
Çevreye Duyarlı ve Yerli Üretim
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Körfez Kıyırlı’da dünya standartlarına uygun, çevreye duyarlı ve yüzde 100 yerli üretimle kurulan taş kırma ve eleme tesisinde asfalt malzemesi üretiyor. Tesiste, asfalt ve yol yapımında kullanılan çeşitli boyutlardaki malzemeler saatte 400 ton kapasiteyle üretiliyor.
Üretilen malzemeler CE belgeli toz indirgeme sistemiyle hava kirliliğini minimum seviyeye indiriyor. Tesiste sıcak asfalt ve altyapı çalışmaları için ideal olan mıcır üretilirken, 8 farklı tip agrega malzemesi asfalt ve yol yapımı için kullanılıyor.
Son Teknoloji ve Yüksek Verimlilik
63 milyon ton rezervli taş ocağından getirilen cevher taşları, tesise ulaştığında son sistem teknolojiyle kırılıyor ve farklı boyutlarda ayrıştırılıyor. Bu malzemeler İzmit Solaklar Asfalt Şantiyesi’nde sıcak asfalt üretiminde ve soğuk asfalt üretiminde kullanılıyor.
Ekonomik ve Zamanında Temin
Taş Kırma ve Eleme Tesisi, asfalt plenti ve yol projelerinde malzemelerin ekonomik ve zamanında temin edilmesini sağlayarak hammadde fiyatlarındaki artışlar ve tedarik zinciri sorunlarını azaltıyor. Bu durum projelerin verimliliğini artırırken maliyetleri düşürüyor.
Güneş Enerjisi ile Daha Büyük Tasarruf
Tesiste planlanan Güneş Enerji Sistemi (GES) sayesinde güneş enerjisinden elektrik üretilmesi hedefleniyor. GES’in faaliyete geçmesiyle üretimde daha büyük bir tasarruf sağlanması bekleniyor.
More Stories
EMLAK VERGİSİ ÖDEME TARİHLERİ 2025 | Emlak vergisi 1. taksit son ödeme tarihi ne zaman? Emlak vergisi kaç TL, ne kadar?
İmzalanan iş birliği protokolüyle 20 kadın hükümlü meslek sahibi olacak
Devlet Tiyatroları’nda biletlerine yüzde 300 zam