TBB ile SGK arasında borç uzlaşısı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) heyetleri, belediyelerin SGK borçlarına yönelik sorunun çözülmesine ilişkin ikinci toplantısını yaptı. Toplantıda TBB tarafından sunulan raporun detaylıca incelendiği ve 2-3 madde üzerinde olumlu sonuca varıldığı öğrenildi. Bakanlık ve TBB üçüncü toplantıyı haftaya gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen yıl aralık ayında kabine toplantısının ardından SGK borcu olan belediyeleri kastederek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a verdiği “Sayın Bakan kendilerini çok daha kararlı şekilde silkelemende fayda var” talimatının ardından belediyelere yönelik haciz işlemi başlatılmıştı.

TBB ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyelerin SGK borçlarına ilişkin 15 Ocak Çarşamba günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile Bakanlıkta görüşmüş, “TBB Genel Sekreterimiz ve bir kısım belediyelerden de takviye yapacağımız uzman dostlarımızın katılacağı bir heyetle, masayı kuracağız” demişti. Işıkhan ile İmamoğlu’nun görüşmesinin ardından TBB Genel Sekreteri Suat Yıldız başkanlığındaki heyet ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bürokratları, teknik görüşmeleri gerçekleştirmek üzere 22 Ocak’ta ilk toplantılarını yapmıştı. Dün ise aynı heyetler ikinci toplantıyı gerçekleştirdi. 

Edinilen bilgiye göre; TBB heyetinde Genel Sekreter Suat Yıldız, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden İSPER Yönetim Kurulu Başkanı Banu Saraçlar, CHP’li belediyelerde görev yapan bürokratlar ile İBB hukuk bürosundan bir avukat yer aldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndaki heyette ise Bakan Yardımcısı Faruk Özçelik, SGK kurum başkanı ve bürokratlar toplantıya katıldı. Balgat’taki Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) binasında bir saati aşan görüşmenin olumlu geçtiği, TBB tarafından sunulan raporun detaylıca incelendiği ve 2-3 madde üzerinde olumlu sonuca varıldığı öğrenildi.

Bakanlık ve TBB’nin üçüncü toplantıyı ise haftaya gerçekleştirmesi bekleniyor. (ANKA) 

 


 

Günün öne çıkan haberleri…

TIKLAYIN – İmamoğlu, “Akın Gürlek” ve “bilirkişi” soruşturmalarından ifade veriyor

TIKLAYIN – Hasan Cemal | Bugünün dünyası, bugünün Türkiyesi beni korkutuyor

TIKLAYIN – Bakan Şimşek açıkladı: 2025’te dezenflasyonda dört temel husus

İMO Ankara Şube’den çarpıcı Kartalkaya raporu: Otelde tek yangın merdiveni var, o da yönetmeliğe aykırı!

TIKLAYIN -Alvaro Morata Galatasaray için geliyor; işte anlaşma detayları!

 

Related Posts

‘Zayıf bir saldırıydı, haber verdiğiniz için teşekkürler’ İran’ın misillemesi sonrası Trump’tan ilk açıklama

TRUMP’TAN İRAN’IN MİSİLLEME SALDIRISINA YANIT: “TEBRİKLER DÜNYA, BARIŞ ZAMANI” İran’ın, ABD’nin Katar’daki El-Udeyd Hava Üssü’ne düzenlediği misilleme saldırısının ardından, ABD eski Başkanı Donald Trump bir açıklamada bulundu. Trump, İran’ın …

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği: ‘2 Temmuz’da bir kez daha Sivas’tayız’

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Cuma Erçe, 2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Oteli’nde katledilen 33 aydın ve sanatçıyı anmak için yapılacak etkinliklere ilişkin bir açıklama yaptı. Erçe, 32 yıl önce yaşanan katliamın insanlık tarihine kara bir leke olarak geçtiğini vurgulayarak, “Bu mücadele sadece geçmişin değil, geleceğin de savunusudur,” dedi.

Erdoğan tutuklanan Fatih Altaylı için ilk kez konuştu: Millete ‘bidon kafalı’ dediler, ‘göbeğini kaşıyan adam’ dediler!

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Cumhurbaşkanı’nı tehdit” suçlamasıyla tutuklanan gazeteci Fatih Altaylı için ilk kez konuştu. Erdoğan, Altaylı’nın soruşturmaya gerekçe gösterilen sözlerine gönderme yaptı.

Türkler neden Alman vatandaşlığını seçiyor?

Geçen yıl Alman vatandaşlığına geçen Türkiye kökenlilerin sayısı iki kat arttı. Peki neden? Bu kararı verenlerle konuştuk.

Manneken Pis heykelinin yeni kostümü Galatasaray forması olacak

Belçika’nın başkenti Brüksel’de şehrin 406 yıllık ikonik simgesi Manneken Pis heykelinin yeni kostümü, Galatasaray’ın 25’inci şampiyonluğunu simgeleyen 5 yıldızlı forması olacak. Mannaken Pis, tarihinde ilk kez bir Türk takımı formasını giyecek.

BM Genel Sekreteri Guterres: ABD’nin İran’a karşı güç kullanımından ciddi şekilde endişe duyuyorum

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres, ABD’nin İran’a yönelik hava saldırısı sonrası yaptığı açıklamada, “Bugün ABD’nin İran’a karşı güç kullanımından ciddi şekilde endişe duyuyorum. Bu, zaten uçurumun kenarında olan bir bölgede tehlikeli bir tırmanıştır ve uluslararası barış ve güvenliğe doğrudan bir tehdittir.” dedi.