Türkiye’nin Otobüs İhracatı Yükselişte

Türkiye Otobüs, Minibüs ve Midibüs İhracatında Yükseliş

Türkiye‘den ocak-mart döneminde 55 ülkeye otobüs, minibüs ve midibüs ihracatı gerçekleştirildi ve toplamda 673 milyon 183 bin dolar gelir elde edildi.

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği verilerine göre, Türkiye’nin otobüs, minibüs ve midibüs ihracatı yılın ilk çeyreğinde %2,3 artarak 2024’e göre yükseldi.

Geçen yıl aynı dönemde 657 milyon 594 bin dolarlık ihracat gerçekleştirilirken, bu yıl bu rakam 673 milyon 183 bin dolara çıktı ve sektör temsilcileri 55 ülkeye ihracat yapma başarısını gösterdi.

Otomotiv sektörünün toplam ihracatından %7,1 pay alan otobüs, minibüs ve midibüs üreticileri, en fazla ihracatı Fransa’ya yaptı.

Fransa’ya yapılan ihracat geçen yıla göre %30 artarak 135 milyon dolara ulaşırken, Almanya ve Birleşik Krallık’a olan ihracatlarda da artışlar gözlemlendi.

Sırbistan’a yapılan ihracatta ise dikkat çekici bir artış yaşandı. 2024’e göre %303,4 artışla Sırbistan’a 45 milyon 854 bin dolarlık ihracat yapıldı.

İtalya ve İspanya’ya ihracatta ise düşüş yaşanırken, Romanya’ya yapılan ihracat %113,8 artışla yükseldi ve ülke en çok ihracat yapılan 8’inci ülke oldu.

Ocak-mart aylarında Portekiz ve ABD’ye yapılan ihracatta ise düşüşler görülürken, Bulgaristan’a olan ihracat önemli ölçüde arttı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Cem Şan – Ekonomi

Related Posts

40 yıllık efsane tarih oluyor: Windows, Mavi Ekran’a veda ediyor

Windows bilgisayarlarımız ile özdeşleşen ve önemli hatalarda karşımıza çıkan Mavi Ekran Hatası, yeni dönemde yerini Siyah Ekran Hatası’na bırakıyor.

Dünyaca ünlü Çin markasından Tesla’yı kızdıracak hamle!

Katı hal batarya teknolojisine yönelik ilk adımını da bu hamleyle atan şirket, enerji yoğunluğu ve iyon iletkenliği gibi redikal engelleri aşmayı amaçlayan yeni bir elektrot tasarımına ilişkin patentini kamuoyuna ile paylaştı. Patent, katmanlı bir …

Bilek Güreşi Şampiyonası’na Kayseri damgası

Gümüşhane’de düzenlenen Okul Sporları Yıldızlar Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası’na Kayseri’den katılan okullar toplamda 10 madalya kazandı.

Rahvan atları şampiyonluk için koştu

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu iş birliğiyle Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen 125 rahvan atı ve sporcunun katılımıyla düzenlenen ‘Geleneksel Rahvan At Yarışları’, çekişmeli anlara sahne oldu.

Altı yıl boyunca yeni gibi kalacak telefon modelleri açıklandı

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, yazılım güncelleme politikasında önemli bir değişikliğe gitti. Şirket, bazı modellerine 6 yıla kadar Android ve güvenlik güncellemesi sunacağını duyurdu.

Yapay Zeka sağlık asistanları geliyor

Yapay zeka (YZ), sağlık sektöründe çığır açan yeniliklerle bireylerin hayatını dönüştürdü. Özellikle kişisel sağlık asistanları, gerçek zamanlı veri analizi ve makine öğrenimi algoritmaları sayesinde sağlık yönetimini daha erişilebilir, etkili ve …